Tours

In en rond Paraty is heel erg veel te beleven. Tochten naar watervallen, outdoor activiteiten, zoals kajakken, abseilen, parapenten, maar ook heerlijke boottochten naar witte stranden enz. zijn hier te beleven.

Wij raden onze gasten altijd aan om naar één van de lokale vissersdorpen te gaan, zoals Praia Grande, niet ver van Paraty, richting Rio de Janeiro en daar gewoon op de pier een boot te huren. Kost niet meer dan R$ 80 per uur voor boten waar je vaak wel met 10 personen op kunt verblijven.

Vila Mont Omgeving Bergen Braziliaans Oerwoud

Caiçara Trekking

Zoals gezegd is de omgeving van Paraty prachtig. Er zijn in dit gebied verschillende mogelijkheden om er een dag te voet op uit te gaan, maar ook meerdaagse wandeltochten zijn mogelijk. Lees meer.

Vila Mont Omgeving Bergen Braziliaans Oerwoud

Fly Drive door Zuid-Brazilië

Deze gevarieerde actieve reis brengt jullie voor Braziliaanse begrippen in relatief korte reistijd naar zeer afwisselende plekken. Temperatuurverschillen tijdens deze reis zullen ongeveer 30 graden of meer zijn. Begin van de reis is in de wereldstad Rio de Janeiro – een stad waar je minimaal 1 keer in je leven geweest moet zijn. Daarna gaan jullie met een heuse Volkswagen Kever de weg op! Jullie gaan een prachtige route rijden door het onbekende, maar oh zo mooie en veelzijdige landschap van Zuid-Brazilië.

De rit wordt geëindigd in het groene heuvelgebied van Paraty, waar jullie vervolgens nog twee dagen aan het strand verblijven. De reis wordt afgesloten in het leuke koloniale Paraty. Deze fly-drive kan natuurlijk worden gecombineerd met een langer verblijf in Brazilië, waarbij andere mooie plekken worden aangedaan. Lees meer.

Vila Mont Omgeving Bergen Braziliaans Oerwoud

Unieke Fly Drive door onbekend Brazilië

Deze gevarieerde actieve reis brengt jullie voor Braziliaanse begrippen in relatief korte reistijd naar zeer afwisselende plekken. Temperatuurverschillen tijdens deze reis zullen ongeveer 30 graden of meer zijn. Begin van de reis is in de wereldstad Rio de Janeiro – een stad waar je minimaal 1 keer in je leven geweest moet zijn. Daarna gaan jullie met een heuse Volkswagen Kever de weg op! Jullie gaan een prachtige route rijden door het onbekende, maar oh zo mooie en veelzijdige landschap van Zuid-Brazilië. De rit wordt geëindigd in het groene heuvelgebied van Paraty, waar jullie vervolgens nog twee dagen aan het strand verblijven. De reis wordt afgesloten in het leuke koloniale Paraty. Deze fly-drive kan natuurlijk worden gecombineerd met een langer verblijf in Brazilië, waarbij andere mooie plekken worden aangedaan.  Lees meer.

Brazilië Oceaan Kajakken Saco de Mamangua

Brazilië Oceaan Kajakken – Saco de Mamangua - Paraty 3 of 4 dagen

De baaien in en rond Paraty lenen zeg voortreffelijk voor zee kajakken, vanwege de over het algemeen rustige wateren. Prachtige turquoise wateren, ontelbare eilandjes en prachtige verlaten bounty strandjes maken dit deel van Brazilie tot één van de mooiste. Deze kajak tocht brengt u van Paratimirim naar het mooiste fjord van Brazilie, Saco de Mamangua genaamd.  Saco de Mamangua is een 8 kilometer diepe en 2 kilometer brede baai vlakbij het koloniale dorp Paraty. Het wordt omringd door relatief hoge bergen, die allemaal bedekt zijn met tropische regenwoud. Overal monden riviertjes uit, met drinkbaar water. Ook vindt men hier tal van watervallen. Het laatste deel van Mamangua is Mangrove bos, de kraamkamer van heel veel vissoorten. Lees meer.