Unieke Fly Drive door onbekend Brazilië (16 dagen)

Deze gevarieerde actieve reis brengt jullie voor Braziliaanse begrippen in relatief korte reistijd naar zeer afwisselende plekken. Temperatuurverschillen tijdens deze reis zullen ongeveer 30 graden of meer zijn. Begin van de reis is in de wereldstad Rio de Janeiro – een stad waar je zeker minstens 1 keer in je leven moet hebben bezocht. Daarna gaan jullie met een heuse Volkswagen Kever naar het onbekende Ibitipoca. De omgeving is van ongekende pracht en jullie verblijven hier bij een wonderschone fazenda. Ultiem genieten! Via een verblijf in het speciale Matutu en Itatiaia vervolgen jullie je weg naar de Costa Verde. Jullie laten de Volkswagen Kever achter en verblijven vervolgens in het groene heuvelgebied van Paraty, waar jullie vervolgens nog twee dagen aan het strand verblijven. De reis wordt afgesloten in het leuke koloniale Paraty. Deze fly-drive kan natuurlijk ook worden gecombineerd met een langer verblijf in Brazilië, waarbij andere mooie plekken worden aangedaan.

Dag 1 & 2. Amsterdam – Rio de Janeiro

Vlucht van Schiphol naar Rio de Janeiro op dag 1 van het programma; aankomst dezelfde dag. In Rio worden jullie ontvangen en naar een prachtige plek aan de rand van Rio de Janeiro gebracht. Om precies te zijn, naar Maison VG. Een culinair hoogstandje. Hier is het twee dagen genieten van het heerlijke eten, als jullie niet op excursie zijn. Want zonder de Corcovado te hebben beklommen om het Christusbeeld van dichtbij te zien, zou jullie bezoek aan Rio eigenlijk niet compleet zijn. Jullie hebben een halve dag tour naar dit iconisch punt in de stad inclusief. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad! Verder kunnen jullie zelf de Suikerberg bezoeken, of lekker bijkomen op het strand van Copacabana. Het is ook mogelijk om te gaan parapenten; met echt een fantastisch zicht op de baai en skyline! (optioneel).

Dag 3 & 4. Rio de Janeiro – Ibitipoca

Op de ochtend van dag 3 wordt de Volkswagen Kever bij Maison VG afgeleverd. Jullie rijden vervolgens zelf in ca. 5 uurtjes richting Ibitipoca. Een prachtige route. Voordeel is de achterwiel aandrijving, waardoor jullie zonder problemen de heuveltjes op het laatste traject omhoog komen.

Jullie verblijven hier twee nachten in de waanzinnige Fazenda do Engenho; een super deluxe lodge in een fantastisch mooie omgeving. Het dorpje Ibitipoca zelf is nog zeker een half uur verder de berg oprijden over de onverharde weg. Jullie worden absoluut in de watten gelegd in deze afgelegen plek. Hiken en raften behoren ook tot de mogelijkheden in deze omgeving (exclusief – ter plaatse te regelen). Ik, Olaf, vind dit misschien wel de mooiste locatie van Brazilië!!

Dag 5 & 6. Ibitipoca – Matutu

Op dag 5 zet de self drive zich voort naar Matutu;
een plek waar internationaal toerisme nog niet bekend mee is, maar absoluut de moeite waard is om te bezoeken.
Ik vind dit, samen met Ibitipoca, één van de meest unieke plekjes in Brazilië. Het is ongeveer 3 uur rijden. Jullie verblijven hier twee nachten in een heerlijke Pousada op een plek uiterst geschikt voor natuurliefhebbers en voorstanders van ecotoerisme. De groene vallei waar jullie verblijven wordt opgemaakt door watervallen en bergen. Jullie zijn hier vlakbij het pittoreske Pico do Papagaio (2.293 meter hoog), gelegen in het staatspark Serra do Papagaio. Er kunnen hier vele activiteiten in de natuur gemaakt worden, zoals hiken, paardrijden en zwemmen in kristal heldere poelen.

Dag 7 & 8. Matutu – Itatiaia

Na het ontbijt rijden jullie op dag 7 over deels onverharde wegen naar de hoogste overnachtingsplek van deze reis. Hier kunnen jullie lekker genieten van de luxe van dit hotel. De volgende ochtend, na een heerlijk ontbijt kunnen jullie met de jeep omhoog rijden om het Nationale park van Itatiata te betreden. Prachtige wandelingen kun je hier maken. In de buurt zijn vele watervallen te vinden en heb je fantastische vergezichten. In de verte rijst één van de hoogste bergen van Brazilië, de Agulhas Negras, met bijna 2.800 meter. Overnachtingen in ons heerlijke hotel.

Dag 9 & 10. Itatiaia – Vila Mont

Na het ontbijt stappen jullie op dag 9 weer in de Fusca, zoals een Kever in Brazilië heet, en rijden jullie in ongeveer 3 tot 3 ½ uur naar de omgeving van Paraty. Naar Vila Volta om precies te zijn; Hier eindigt de self-drive met de Kever. Vila Volta ligt op 15 minuten rijden van Paraty en ligt prachtig in de heuvels. Hier worden jullie hartelijk verwelkomd! De volgende dag hebben jullie hier vrij om lekker in de hangmatten te liggen, of met de Kever naar de prachtige stranden van Trindade of Camburi te gaan.

Dag 11 & 12. Vila Mont – Saco de Mamangua

Op dag 11 gaan jullie met een lokale gids te voet door de Caicara jungle naar een heerlijke plek aan het strand in Saco de Mamangua. ‘s Middags en de volgende dag lekker luieren op het strand, zwemmen, of kajakken. Twee heerlijk overnachtingen in een prachtig onderkomen direct aan het blauwe water. Jullie kunnen er op dag 11 ook voor kiezen om met de Kever in 15 minuten naar Paraty-Mirim te rijden en vandaar met de boot in 45 minuten naar jullie prachtige onderkomen te varen!

Dag 13 & 14. Paraty

Met de boot varen jullie op dag 13 naar Paraty-Mirim, waar jullie per lokale bus naar Paraty reizen (of met de Kever, die jullie daar hebben achtergelaten). Jullie restbagage wordt ondertussen opgehaald bij Vila Volta en naar Pousada do Sandi in Paraty gebracht. Paraty is een leuk koloniaal dorpje met veel restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Daarnaast kunnen jullie hier ook lekker op het strand gaan liggen, of een bootje huren om de omliggende eilandjes met paradijselijke strandjes te bezoeken. ’s Avonds is het met de tal van barretjes en restaurants heel gezellig in het historische centrum.

Dag 15. Paraty – Rio de Janeiro – Amsterdam

Vandaag nemen jullie afscheid van Brazilië. Jullie worden opgehaald en via een transfer in ongeveer 4 uur naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hier stappen jullie op de vlucht terug naar Nederland.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Indicatieprijs volgens beschrijving op basis van 2 personen:     €     2.975,– p.p.

NB Verblijf Saco de Mamangua:

 • Het is mogelijk dat er maar weinig toegang is tot elektriciteit (er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, dus er is geen constante levering van elektriciteit).

Landarrangement is inclusief:

 • Alle overnachtingen in tweepersoonskamers in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op basis van logies & ontbijt;
 • Verblijf Ibitipoca op basis van volpension.
 • Verblijf in Matutu & Itatiaia op basis van half pension.
 • Vila Mont
 • Genoemde transfers.
 • Volkswagen Kever, inclusief W.A. verzekering (Allrisk moet naar gekeken worden).
 • Halve dag tour bezoek Corcovado in Rio de Janeiro.
 • Wandeling naar Saco de Mamangua met lokale gids.
 • Bootvervoer & openbare bus naar Paraty.

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
Fly Drive Brazilië Baai
Fly Drive Brazilië Palmbomen
Fly Drive Brazilië Slaapkamer
Fly Drive Brazilië Auto
Fly Drive Brazilië Zwempaviljoen
Fly Drive Brazilië Boerderij
Fly Drive Brazilië Oase
Fly Drive Brazilië Velden
Fly Drive Brazilië Mangrove
Fly Drive Brazilië Bergen
Fly Drive Brazilië Terras
Fly Drive Brazilië Meer
Fly Drive Brazilië Dorp
Unieke Fly Drive door onbekend Brazilië
Fly Drive door Brazilië
Unieke Fly Drive door Brazilië