Brazilië  Oceaan Kajakken – Saco de Mamangua – Paraty 3 of 4 dagen

De baaien in en rond Paraty lenen zeg voortreffelijk voor zee kajakken, vanwege de over het algemeen rustige wateren. Prachtige turquoise wateren, ontelbare eilandjes en prachtige verlaten bounty strandjes maken dit deel van Brazilie tot één van de mooiste. Deze kajak tocht brengt u van Paratimirim naar het mooiste fjord van Brazilie, Saco de Mamangua genaamd.  Saco de Mamangua is een 8 kilometer diepe en 2 kilometer brede baai vlakbij het koloniale dorp Paraty. Het wordt omringd door relatief hoge bergen, die allemaal bedekt zijn met tropische regenwoud. Overal monden riviertjes uit, met drinkbaar water. Ook vindt men hier tal van watervallen. Het laatste deel van Mamangua is Mangrove bos, de kraamkamer van heel veel vissoorten. Mamangua is beschermd gebied en één van de laatste ongerepte plekjes in Brazilie. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Er zijn hier dan ook geen wegen te bekennen. De lokale bevolking, de Caiçaras genaamd leven voornamelijk van de visserij en toerisme, maar van massa toerisme is gelukkig geen sprake.  Saco de Mamangua is van de laatste pareltjes van Brazilie. Deze kajak tocht is een prachtige aanvulling en maakt uw Brazilie reis helemaal compleet. 

Dag 1. Paraty/Vila Mont – Paratimirim – Refugio

We vertrekken na het ontbijt vanuit Vila Mont met de downhill mountain bike tocht of vanuit Paraty met de jeep of lokale bus naar Paratimirim. Paratimirim is de opstapplek voor de tocht van de komende dagen. De kajaks zijn inmiddels naar de waterkant gereden en wachten op de kajakkers. Eerst volgen uitgebreide peddel technieken en veiligheidsinstructies voordat we daadwerkelijk gaan beginnen. De eerste dag zullen we het niet te bont maken, er zal in ongeveer 3 uurtjes naar onze bestemming worden gevaren. We kajakken naar Refugio de Mamangua, een prachtige accommodatie aan het fjord gelegen. Hier moe maar voldaan aangekomen wacht een heerlijk lunch. De rest van de middag staat u vrij om te relaxen of wat te peddelen of zwemmen in het fjord.

Dag 2. Refugio – Mangrove – waterval

Na het ontbijt gaan we flink aan de bak. Eerste varen we ca. 7 kilometer naar de oorsprong van het fjord, waar we een zijrivier invaren. Links en rechts zien we de mangrove bossen. Het fjord wordt steeds ondieper en links en recht zien we tal van vissen uit het water springen. Op het zijriviertje kruipen de gekleurde krabben over de mangrove wortels en onder ons zien we de zeepaardjes wegzwemmen. Gaande weg wordt het water steeds zoeter. Na een tijdje gaan we aan land, op zoek naar verfrissing in een heerlijke waterval. Op de terugweg nemen we een late lunch in één van de restaurantjes aan het begin van het fjord. Terugkeer in de Refugio aan het einde van de middag.

Dag 3. Fefugio – Pao de Açúcar

Deze dag is optioneel en kan eventueel worden toegevoegd om er een 4 daagse reis van te maken. Na het heerlijke ontbijt in de Refugio pakken we de kajaks en varen we ongeveer 2 kilometer naar de overkant.

Hier aan gekomen gaan we de Pao de Açúcar beklimmen, zeg maar het evenbeeld van de bekende berg in Rio de Janeiro. Het is een pittige klim van ongeveer 2 uurtjes, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van de fysieke gesteldheid. Boven aangekomen hebben we een werkelijk fenomenaal uitzicht over de baai en verder. Terugkeer aan het begin van de middag voor een wel verdiende lunch. Laatste nacht in de  inmiddels vertrouwde accommodatie.

Dag 4. Refugio – Paratimirim

Na het ontbijt gaan we rustig de spulletjes pakken om terug te keren naar Paratimirim. Hier staat vervoer op ons te wachten om ons terug te brengen naar Vila Mont of Paraty. Einde van een fascinerende tocht.

Indicatieprijs volgens beschrijving op basis van 2 personen:     € 850,–    p.p.

(Bij grotere aantallen kan de prijs aanzienlijk dalen)

 

Arrangement is inclusief:

* Kajak gids gedurende de gehele tocht

* Kajak + uitrusting

* 3 overnachtingen op basis van half pension

* Vervoer van en naar Paratimirim

 

Arrangement is exclusief:

* Optionele excursies.

* Eten en drinken niet genoemd in het programma.

Tours Brazilië Haven
Tours Brazilië Meer
Brazilië Oceaan Kajakken Saco de Mamangua
Paraty Brazilië
Saco de Mamangua
Brazilië Oceaan Kajakken
Oceaan Kajakken Brazilië Saco de Mamangua